Skip to Main Content
Firmasarja on firmojen, yhteisöjen tai muiden "yhteenliittymien" välinen leikkimielinen kilvoittelu kuntosuunnistuksen parissa. Suunnistusseurat pistelaskentaohjelma kuitenkin jättää pois firmasarjan tuloksista.

Firmasarja auttaa toivottavasti mahdollisimman montaa huokuttelemaan työkaverinsa tai muun kaverinsa mukaan kuntosuunistukseen kartuttamaan oman porukan pistesaldoa, jota kukin porukka voi kauden päätyttyä ihastella. Suurimman pistesaaliin kerännyt porukka saa lisäksi kauden päätyttyä vuodeksi haltuunsa Turku-Rastien komean ja himoitun kiertopalkintopytyn.

Pisteitä kertyy porukoille kaikissa Turku-Rastien tapahtumissa. Firmasarjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua vaan kaikki yhteenliittymien nimet ovat automaattisesti mukana. Koska pistelasku tapahtuu koneellisesti Turku-Rastien tuloslaskentaohjelmalla, niin varmista, että kaikki saman yhteisön henkilöt ilmoittavat yhteisön nimen tarkalleen samalla tavalla.

Jokainen Turku-Rasteille osallistunut yhteisön edustaja tuo yhteisölleen yhden pisteen. Pisteen saa, vaikka radan kaikkia rasteja ei olisi käynytkään. Reilun pelin periaatteena on kuitenkin, että jokainen ainakin yrittäisi myös hakea rasteja. Ainakaan suoraan lähtöleimasimelta maaliin ei siis tule edetä vain pistetilin kartuttamiseksi.

Kunkin suunnistaja voi tuoda yhteisölleen pisteitä vain ensimmäisestä suorituksestaan kussakin tapahtumassa. Reilun pelin periaatteena on, ettei yhden henkilön tule kirjautua tuloksiin muuta kuin omalla nimellään, jolloin tuloslaskentaohjelma hoitaa pistalaskun oikein ns. tuplasuorituksienkin osalta.

Näiden ja muiden terveen järjen mukaisten REILUN PELIN periaatteiden valvonta on kunkin omalla vastuulla oman suorituksensa osalta - ei anneta kiertopalkinnon kiillon jättää varjoonsa reilua ja iloista suunnistusmeikinkiä!

Pakottavissa tapauksissa voi Turku-Rasteja järjestävän seurayhteisön yhteistyötoimikunta tehdä jälkikäteen oikaisuja tuloslaskentaohjelman laskemaan firmasarjan tuloksiin. Tämä voi tapahtua toimikunnan omasta tai osallistujien aloitteesta.