Skip to Main Content
##Turku-Rastit Omatoimi -ohjeet
Jokaisen omatoimitapahtuman rastit ovat maastossa kalenterissa ilmoitetun ajan, keskiviikosta tiistaihin. Suunnistamaan voi mennä itselle sopivana aikana.

###Radat
Ratavaihtoehtoja on aina vähintään 4 kpl (2, 3, 4 ja 6 km), joista 2 km on erittäin helppo, 3 km helpohko. Vaativia ovat 4 ja 6 km. Joissain tapahtumissa saattaa olla myös muita ratoja, kuten pidempiä matkoja. Tämä ilmoitetaan aina tapahtuman lisätiedoissa.

HUOM! Karttaan merkityille (karttamerkeillä tai ratapainatuksilla) kielletyille alueille, kuten pelloille, pihoille jne. meno on ehdottomasti kielletty.

###Ilmoittautuminen
Voit ilmoittautua omatoimitapahtumaan kolmella eri tavalla, **ilmoittaudu vain yhdellä tavalla**:

1. Etusivun tai Kalenteri -sivun **Ilmoittaudu -painikkeella**. Syötä avautuvaan ilmoittautumislomakkeeseen ilmoittautumistiedot ja paina Ilmoittaudu -painiketta. Saat vahvistuksen ilmoittautumisesta antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Noudata vahvistussähköpostin ohjeita maksamisesta (samat kuin alla). Ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen saat myös kartan latauslinkin.
1. **Sähköpostilla:** Lähetä maksun jälkeen sähköpostia osoitteella jarmo.jerkku@gmail.com. **Kerro minkä omatoimitapahtuman karttamaksun maksoit, millä maksutavalla maksoit ja mille radalle.**
1. **Suunnistajan kaupassa:** Ilmoittaudu Suunnistajan kaupassa, jos haluat valmiiksi tulostetun kartan. Tällöin karttamaksu on 7€ / kartta. Karttamaksu maksetaan Suunnistajan kauppaan.

###Osallistumisen maksaminen
Karttamaksu on 6€ / kartta, jonka voi suorittaa alla mainituilla maksutavoilla. Kartta toimitetaan sähköpostitse PDF -tiedostona, jonka voi itse tulostaa.

Valmiiksi tulostetun kartan karttamaksu on 7€ (maksetaan Suunnistajan kauppaan)

* Valitse omatoimitapahtuma, jonka karttamaksun haluat maksaa.
* Maksa joko
* Tilisiirtona **järjestäjän tilille**. Tilinumero löytyy kalenterista tapahtuman lisätiedoista. Anna viitteeksi omatoimitapahtuman nimi, oma nimesi ja rata.
* SmartumPay, MyEdenred, ePassi tai Eazybreak -mobiilisovelluksella. Mobiilimaksu on kohdistettava tapahtuman järjestäjäseuran käyttöpaikalle, jotka ovat em. palveluissa

**Hirvensalon Heitto**

SmartumPay: Hirvensalon Heitto / Lähirastit / Turku-Rastit, MyEdenred: Heitto/Turku-Rastit & Lähirastit, ePassi: Turku- / Lähirastit, Eazybreak: Hirvensalon Heitto: Turku- / Lähirastit

**Turun Suunnistajat**

SmartumPay: Turun Suunnistajat, MyEdenred: Turun Suunnistajat, ePassi: Turun Suunnistajat, Eazybreak: Turun Suunnistajat
* Jos ilmoittaudut sähköpostilla, Lähetä maksun jälkeen sähköpostia järjestäjän yhteyshenkilölle. **Kerro minkä omatoimitapahtuman karttamaksun maksoit, millä maksutavalla maksoit ja mille radalle.** Jos maksoit useamman karttamaksun kerralla, ilmoita kaikki osallistuvat henkilöt ja ratatiedot. Yhteyshenkilön sähköposti löytyy kalenterista.
* Kartan PDF -tiedoston saat sähköpostilla.
* Huomioi, että sähköpostiin vastataan manuaalisesti, ota mahdollinen viive huomioon.

###Kartan tulostaminen
* Jokainen tulostaa kartan itse haluamallaan tulostimella.
* Ainakin X-Copy ([www.x-copy.fi][4], Lemminkäisenkatu 14-18, DataCity C-porras) tarjoaa itsepalvelutulostusta kolmella eri tavalla: Voit tallentaa kartan tikulle ja mennä tulostamaan. Voit lähettää tiedoston sinne sähköpostilla ja noutaa. Voit mennä paikalle ja omasta sähköpostista hakea tiedoston ja tulostaa. Tulosteen hinta on 2€.

###Omatoimisuunnistaminen
* Suunnista rata omatoimisesti haluamaasi aikaan, viikon aikana, keskiviikosta tiistaihin.
* Kalenterissa on paikkalinkki ajateltuun parkkipaikkaan. Noudata pysäköinnissä normaaleita alueen määräyksiä. Voit toki myös valita oman parkkipaikan, kunhan noudatat sääntöjä.
* Rasteilla on normaalit rastiliput ja koodinumero. Ei Emit -leimasimia, eikä ajanottoa. Jos lippu on kadonnut, ole hyvä ja ole yhteydessä kartalla olevaan yhteyshenkilöön.
* Lue alla olevat erityisohjeet.

###Tulospalvelu
Kaikki omatoimitapahtumaan ilmoittautuneet ja karttamaksun suorittaneet kirjataan tuloksiin ”Omatoimi” -tyyppisesti. Näin jokainen saa aukottoman käyntihistorian myös 2021 Turku-Rasteilta. Mitalilaskentaan näillä omatoimitapahtumilla ei ole vaikutusta.

* Jos et halua, että sinua näytetään tuloksissa, ilmoita tästä ilmoittautumislomakkeella tai kun ilmoittaudut sähköpostilla tai Suunnistajan kaupassa.

Tulokset julkaistaan omatoimitapahtuman viikon päätteeksi.

Omatoimitapahtumat eivät vaikuta vähentävästi mitalilaskentaan eivätkä ole mukana Firmasarjan laskennassa.

###Livelox

Reittihärveliksi on nyt vaihtunut Livelox -palvelu, jossa voit myös **omatoimitapahtumissa verrata reittejä ja tuloksia** (Livelox muodostaa tulokset GPS -reitin sijaintitietojen perusteella).

Livelox -linkki löytyy normaaliin tapaan sarjan tulossivulta.

Reittitiedoston tuonnin lisäksi voit tuoda reitit suoraan myös **Stravasta, Garmin Connectista tai Polar Flowsta**. Voit myös nauhoittaa reittisi reaaliajassa Livelox Recorder -mobiilisovelluksella. Voit myös piirtää reitit käsin.

Liveloxin käyttö on TalviRasteilla ja Turku-Rasteilla täysin ilmaista (mukaan lukien reittivertailut).

Tutustu lisää Liveloxiin osoitteessa www.livelox.com

###Erityisohjeet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi
Nimensä mukaisesti, Turku-Rastit Omatoimi tarkoittaa omatoimista suunnistamista. Suunnistamaan ei tule kokoontua ryhminä. Noudata aina hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeita ja määräyksiä.

* Tule Suunnistamaan vain terveenä!
* Jos havaitset muita parkkipaikalla, lähdössä tai maalissa, älä kokoonnu muiden kanssa. Jätä aina riittävä väli muihin metsässä liikkujiin.
* Jätä myös maastossa riittävä väli muihin metsässä liikkujiin. Älä kosketa rastilippua rastille tullessasi.
* Suorita jälkipelit jälkikäteen, vaikka somessa. Älä jää oleilemaan paikalle.

Metsä on edelleen turvallinen paikka liikkua. Suunnistuksen positiivinen vaikutus sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin on merkittävä. Omatoiminen suunnistus on turvallista, kun toimimme vastuullisesti toisemme huomioiden.
[1]: https://oma.smartum.fi/fi/venues/7515
[2]: https://oma.smartum.fi/fi/venues/7464
[3]: https://oma.smartum.fi/fi/venues/8613
[4]: https://www.x-copy.fi